Web hosting

Web hosting je prostor na kojem su smješteni podatci web stranice. Bez njega vaša stranica ne može biti na internetu, te je on prostor na kojem je web stranica pohranjena. Za pristup web stranici potrebna je domena, tj. internet adresa, koju korisnici upišu kako bi pristupili stranici, tj. web hostingu na kojem se nalazi stranica.web hosting Web hosting se izmajmljuje od raznih tvrtki koje nude ovu uslugu, a web hosting je ništa drugo nego računalo sa stalnom internet vezom. Kao što ste i sami mogli zaključiti, i vaše računalo može biti web hosting (plus.hr), ali to nije preporučljivo jer bi tada ono moralo imati konstantnu dobru internet vezu kako bi stranica bila dostupna cijelo vrijeme. U današnje vrijeme hosting paketi su veoma jeftini, te ovisno o vašim potrebama važno je da izaberete onaj hosting koji vam najviše odgovara.

Koji hosting paket izabrati?

Ovisno o količini podataka koje možete pohraniti na njega, te koliko ljudi može primiti u određenom trenutku razlikujemo razne hosting pakete koji se nude. Naravno i cijena tih paketa se razlikuje, te ukoliko na stranici ne očekujete veliku posjećenost i ukoliko stranica nije velika, plaćanje jakog hosting paketa ne bi imalo smisla. Ovisno o vašim potrebama birate i vaš hosting paket. Ukoliko neznate koji hosting paket bi vam bio dovoljan za vašu stranicu, prije kupnje informirajte se ili upitajte hosting tvrtku od koje namjeravate kupiti kako bi vam pomogli u odabiru.

Strani ili domaći hosting?

Hosting nude razne tvrtke, od najpoznatijih stranih, do domaćih, a obje imaju svoje prednosti. Strane tvrtke u većini slučajeva su jeftinije, jer imaju veći broj klijenata. Također imaju podršku u bilo koje doba dana, ali negativna stvar je što ćete s njima komunicirati na engleskom. Domaće firme nude hosting pakete po nešto skupljim cijenama, ali zato podrška je na vašem jeziku, te je hosting smješten u vašoj državi.
Dakle hosting je prostor na kojem je smještena web stranica, a domena je adresa preko koje korisnici pristupaju web stranici. Upravo zbog toga važno je da imate odgovarajući hosting koji će moći pohraniti sve podatke važne za vašu stranicu i koji će moći primiti sve korisnike na vašu web stranicu.

Web hosting