Haljine

Haljine su oduvijek bile jedan od najpoznatijih odjevnih predmeta kod žene, a popularne su upravo zbog toga što mogu biti svečane ili one za normalnu šetnju gradom. Velika većina muškaraca kao omiljeni odjevni predmet kod suprotnog spola uvijek glasa za haljinu, a ona je kroz povijest najučestaliji predmet kod žena.haljine Haljine nose žene svake dobi, od djevojčica do starijih žena, a postoje razni tipovi haljina od onih dugih do poda do kratkih haljina koje završavaju iznad koljena.

Vrste haljina

Postoje razne vrste, tj. modeli, haljina, a najpoznatija je zasigurno vjenčana haljina (vjenčanica), koja je u većini slučajeva bijele boje i odjeva ju mladenka za vjenčanje. Razlikujemo i ljetne haljine (flirty.hr/haljine.html), neformalne lagane haljine koje se nose po ljeti, a najčešće ih djevojke odjevaju preko kupaćeg kostima kako bi je na plaži lagano skinule i odjenule. Također postoje i razne haljine koje su namjenjene upravo noćnom izlasku, a one se prepoznaju po tome što su dosta izazovne, često veoma kratke i s prazninom na leđima ili nekom drugom dijelu tjela. Pod vrste haljina još možemo spomenutu haljine koje su ujedno i narodne nošnje određenih mjesta ili gradova, te naravno redovničke haljine (habit) koje nose redovnice i redovnici.
Također haljine se razlikuju i po materijalu od kojeg su napravljene.

haljina

Kako odabrati haljinu?

Haljina se osim o tome na kakvu se prigodu planira obući, bira i po vašoj građi tijela. Ukoliko ste vitke i visoke građe, uska dugačka haljina naglasiti će vašu liniju, no i srednja duljina haljine će biti sasvim dobra za vas. Kod visokih i vitkih žena gotovo svaki model haljine će dobro pristajati, dok kod onih drugih sa sitnom građom dolazimo do potpuno drukčijeg scenarija. Naime, zbog njihovog niskog rasta preporučuju se haljine koje nisu dugačke kako bi naglasile noge i na taj način stvorile efekt da izgledaju više. Ukoliko ste pak atletske građe, malo većih mišića, haljina bez rukava definitivno je pravi izbor za vas. Ona će naglasiti vaše mišiće i mukotrpan rad da ih steknete, te na taj način zasigurno mamiti poglede muškog spola. Kod žena bujne građe široke haljine bi trebale biti prvi izbor, dok uska haljina ne bi trebala biti ni na popisu mogućih izbora.

Haljine