U borbi za lijepe i zdrave noge: prirodni savjeti za proširene vene

Izražene vene na nogama nisu nimalo lijep prizor. Osim što su estetski neprivlačne, također znaju biti bolne, a oticanje nogu je čest popratni simptom. Proširene vene mogu se javiti bilo gdje na tijelu, ali najčešće se javljaju na nogama jer je tlak tamo najviši. Liječenje ovog problema prije se uglavnom oslanjalo na kirurgiju, ali danas postoje brojne neinvazivne i bezbolne, a pritom učinkovite metode.proširene venePrvi simptomi koji ukazuju na proširene vene su:
– osjećaj peckanja i žarenja u nogama
– umor, napetost i težina u nogama
– oticanje nogu
– svrbež i bol u veni
– promjena boje kože.
Kada osjetite ove simptome – ne čekajte! Proširene vene se lakše liječe u početnoj fazi. Uz to, što duže čekate simptomi će biti izraženiji, hodanje teže i bolovi nepodnošljiviji. Kako ne biste imali izražene i modre vene na nogama, preporučujemo vam da se pridržavate sljedećih ključnih savjeta:
1. Izbjegavajte nošenje čarapa s previše elastina i uskih traperica. Postoje posebne elastične čarape koje su uske na gležnjevima kako bi smanjile pritisak prema gore i olakšale protok krvi prema srcu.
2. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom i kupanje u bazenima s toplom vodom. Također, ako vas muče proširene vene, trebate izbjegavati saunu, solarij i izlaganje suncu. Savjetuje se povremeno tuširanje hladnom vodom.
3. Bavite se rekreacijom. Plivanje i trčanje su odličan način da imate zdrave vene, ali ako vam godine ili zdravstveno stanje to ne dozvoljavaju, od pomoći može biti i redovita šetnja.
4. Koristite kreme za proširene vene. Mnoge od ovih krema olakšavaju i bolove u nogama, što smanjuje potrebu za tabletama protiv bolova. Vodite računa da je krema na prirodnoj bazi, a savjetujemo i da pročitate sadržaj. Izaberite one koje sadrže prirodne sastojke koji se već tradicionalno koriste za liječenje vena: ulje argana, ekstrakt veprine, aloe veru i dr.
Zapamtite – liječenje proširenih, kao i paučastih vena može biti dugotrajan proces koji zahtijeva strpljenje i upornost. Ako odustanete na početku, riskirate da vas bolovi i tegobe prate tijekom cijelog života.

Imajte lijepe noge, a zatim smršavite u kratko vrijeme.

U borbi za lijepe i zdrave noge: prirodni savjeti za proširene vene