Zdrav život – cilj svakog sportaša

Svako tko se bavi sportom, rekreativno ili profesionalno složit će se u jednom – zdrav stil života je ključan za sportske uspjehe. U temelju svakog zdravog stila života leže samo dvije stvari: trening i ishrana. Minerali, proteini, ugljikohidrati su samo dio onih nutrijenata koje trebamo unositi u tijelo kroz pravilnu ishranu.proteini

Sve je bitno

Mnogi misle da se trenirati može od jutra do večeri, a da su onda izlasci u grad, konzumiranje alkohola i sličnog prihvatljivi. Zdrav stil života nisu samo gore spomenuti proteini (www.flexshop.com) i ostali nutrijenti, zdrav stil života je zapravo ono što stil života i predstavlja – ponašanje u svakom sloju svom i društvenom.
Jako je bitno da poštujete sebe i vaše tijelo, naročito ako želite da napravite iskorak u sportu kojim se bavite, ako želite da poboljšate rezultate, vratite se poslije povrede i slično. Ima li boljeg načina za poštovanje vašeg tijela od snabdijevanja dovoljnom količinom proteina koji mogu da opskrbe vaše tijelo dobrom dozom stvari koje hrane vaše mišiće i pomažu im da se oporave od napornog treninga.

Odmor je najbitniji

Ako ste često u društvu onih koji treniraju možete čuti kako oni „idu u teretanu svaki dan“ i „ne preskaču trening“. Ovo može biti mač s dvije oštrice budući da se ovakvim intenzivnim treninzima mogu priključiti samo oni pripremljeni na sve i sva odricanja. Kod intenzivnih treninga važno je i dovoljno odmarati kako se vaši mišići mogu pravilno i prirodno razvijati.

Pomaganje mišića

Međutim, da biste pomogli vašim mišićima da se još bolje razvijaju dobra stvar je unošenje whey proteina. Postoje mnoge kontroverze kada je whey u pitanju, koje proizilaze zbog neinformiranosti, ali i čestih sportskih afera, gdje su kemijski suplementi nedozvoljeni. Ovo ćemo odmah razjasniti – whey i kemija nisu isto, whey je 100% prirodan ekstrakt sirutke, u kojoj proteini prosto vrve, zaslađen različitim ukusima.
Kada to znate, onda znate i da negativnih strana whey proteini gotovo i da nemaju, budući da su porijeklom prirodni. Ipak se treba pridržavati svih uputstava koja se nalaze na pakovanjima i savjetima trenera, stručnjaka i dobro informiranog kadra.
Proteini su ključni za razvoj mišića unosili vi njih putem hrane, u obliku voća, povrća, mesa i slično ili ih unosili putem raznih suplemenata koji vam značajno mogu olakšati unos proteina, kako su kompaktni i laki za korištenje. Na vama je samo da izaberete kako će proteini naći put do vaših mišića!

Pročitajte kakve učinke na zdravlje ima ulje divljeg origana.

Zdrav život – cilj svakog sportaša