Cloud hosting je sve popularniji tip hostinga

Cloud hosting predstavlja novu generaciju hostinga koji danas postaje sve popularniji. Glavni razlog za to je prednost pred klasičnim tipovima hostinga. Primjerice, ako imate zakupljen hosting na nekom serveru i na njemu držite svoje internetske stranice, ukoliko taj server postane nedostupan, nitko neće moći pristupiti niti vašim internetskim stranicama. No, kod cloud hostinga više različitih računala predstavlja jedan server pa čak i ako dođe do kvara na jednom računalu, još uvijek ostaje nekoliko netaknutih računala koji će osigurati dostupnost.

Cloud hosting u Hrvatskoj

Do prije nekoliko godina, o samom cloud hostingu se nije puno znalo i uglavnom se mogao ugovoriti samo putem nekih stranih tvrtki. No, zahvaljujući sve većoj dostupnosti, na velika vrata je došao i k nama te cloud hosting Hrvatska postaje sve traženiji. Tako se danas cloud hosting Hrvatska može pohvaliti s nekoliko odlično opremljenih data centara u kojima je smješteno nekoliko računala koji glume virtualne servere te odlično obavljaju taj posao. Računala koja se koriste u takve namjene su vrlo visokih performansi te se redovito provjeravaju za moguće kvarove. Također, ti data centri su propisno osigurani tako da nema straha od curenja podataka i slično.

cloud_hosting_hrvatska.png

Paketi

Cloud hosting Hrvatska koji nude brojne tvrtke, dostupan je u nekoliko različitih paketa. Paketi se uglavnom razlikuju po veličini diskovnog prostora i maksimalnoj brzini prijenosa podataka koju možete ostvariti. Isto tako, paketi nude i brojne druge pogodnosti za korisnike, koji se pak razlikuju ovisno o pružateljima tih usluga. Tako neki paketi sadrže određeni broj javnih i privatnih ip adresa, redovitu izradu pričuvnih kopija podataka i slično.

Pružatelji cloud hosting

Cloud hosting Hrvatska možete ugovoriti putem nekoliko pružatelja tih usluga. Neki od njih pružit će vam uslugu cloud hostinga na serverima koji se nalaze u Hrvatskoj, dok će vam neki ponuditi cloud hosting na serverima u inozemstvu. Bez obzira za koju od te dvije opcije se odlučili, dobit ćete siguran smještaj za vaše internetske stranice ili bilo kakve druge podatke. No, ukoliko se odlučite za smještaj na serverima u Hrvatskoj, lakše ćete dobiti korisničku podršku te će ona biti na hrvatskom jeziku. To je posebno bitno za one koji ne poznaju dobro strane jezike.

Cloud hosting je sve popularniji tip hostinga