Dio vašeg prostora na internetu

Pokretanje web stranice za vaš biznis ili nešto što nudite ogromnom broju korisnika mreže koju zovemo internet, je oduvijek bio zanimljiv, ali i težak posao. Vrlo lako možete napraviti grešku, koju vaši konkurenti, ali i nepoštene kompanije samo vrebaju da iskoriste, kako bi se oni sami domogli do neke, većinski, materijalne koristi.

Objavljivanje stranice

Da bi vaša stranica bila dostupna svima na internetu, ili kako se to drugačije kaže, da bi bila online, potrebno je da zakupite domenu i hosting. Što se tiče izbora i registracije domene stvari su prilično jasne i jednostavne, a brojne savjete imate na internetu. Ipak kada je izbor hostinga i hosting kompanije u pitanju stvari su malo kompliciranije, a manjak pravih informacija na internetu je upravo razlog tome, no o tome ćemo nešto kasnije.

Prava, sigurna, web hosting hrvatska kompanija koja nudi ovakve usluge je ona koja vam nudi sve što vam je potrebno, u skladu s vašim mogućnostima. Usluge koje vam ne trebaju vam trebaju biti uskraćene, a one koje vam trebaju vam ne smiju biti uskraćene, to dobro upamtite.

Napomene kod provajdera

Web hosting hrvatska kompanija koja nudi usluge koje su predobre da bi bile istinite obično nije ona prava. Za početak, ako vam se nudi neograničen protok podataka ili neograničen prostor za skladištenje najbolje bi bilo da zaobiđete ovu kompaniju. Prosto nije moguće da bilo što bude neograničeno, pa se s pravom trebate zapitati kako to da je prostor na nekom disku neograničen.

Osim svega nabrojanog trebate paziti i na skrivene troškove. Neke firme su se toliko obezobrazile da ne naplaćuju aktiviranje whois zaštite, ali zato naplaćuju njeno korištenje. Tako vam neko bez problema može nabiti nekakve nerealne troškove, a stranica koju imate ostaje zatočena kod web hosting firme koja vam ne želi vratiti stranicu dok ne izmirite, već rečene, nerealne troškove.

Za kraj

Za kraj nam ostaje samo da vam kažemo da dobro pazite i razmislite koju ćete web hosting kompaniju uzeti kao vašu. Kada ste izabrali dobru, po mogućnosti Hrvatsku, hosting kompaniju, obavili ste pola posla. Sada se možete baciti na marljivo ubacivanje sadržaja na vašu stabilnu i dobru web stranicu!

Dio vašeg prostora na internetu