Ekonomično i brzo pripremljen roštilj

Hrana s roštilja je uvijek omiljena, kako među najmlađima, tako i kod starijih. Ipak, postoje situacije u kojima jednostavno nije isplativo pripremati roštilj na struju, niti pripremati vatru za roštilj na ugalj. Tada je jednostavno najbolja solucija plinski roštilj koji je pogodan za različite prilike i situacije.

Plinski roštilji su najzastupljeniji u roštiljnicama i drugim objektima koji pripremaju hranu s roštilja, a to sve s razlogom. Roštilj koji koristi plin ima brojne prednosti, a dvije glavne su ekonomičnost i brzina. Plamenik koji koristi plin vrlo brzo može da zagrije ploču roštilja te da tako sve bude spremno za pripremu ukusne i mirišljave hrane.

Kućna varijanta

Ako niste zainteresirani za roštilje koji se koriste u roštiljnicama, bez briga ima još dosta toga da se kaže na ovu temu. Naime, postoje i kućni, ili bolje rečeno dvorišni, roštilji koji koriste plin kao gorivo za plamenik. Za tu dvorišnu varijantu najpogodniji su oni roštilji koji se lako prenose, ali i koji nisu skupi.

plinski_rostilj1

Svakodnevno roštiljanje nije dobro ni za vas ni za vaš roštilj pa svakako treba biti umjeren, ali nedjeljno roštiljanje svakako nije nešto što je potpuno nezdravo. Rekli smo već da su najpogodniji prijenosni, ali sada ćemo malo bolje proučiti vrste plinskih roštilja.

Vrste roštilja

Plinski roštilj koji je lako prijenosan je svakako pogodan ako nemate veliki prostor u vašem dvorištu ili ljetnoj kuhinji, međutim da li ste znali da postoje i ugradbeni plinski roštilji? Prednost ovakvih roštilja je obično bolja stabilnost, manja potrošnja zbog bolje regulacije, ali uz to sve dolaze neke neizbježne mane…

Te mane su veća cijena, više potrebe za održavanjem, kao i manjak prijenosnosti, koja nekada može biti veoma bitna. Ako, na primjer, želite organizirati izlet u prirodi, a želite da uživate u ukusu roštilja onda definitivno ugradbeni roštilji nisu za vas.

Kupovina i cijene

Sada kada smo pokrili sve što je vezano za roštilje, možemo u konačnici da kažemo zašto je dobro uzeti plinski roštilj. Prije svega ekonomičnost i brzina su glavni aduti ovakvog roštilja. Ipak, električni roštilj je možda malo sigurniji, no kod njega manjka prijenosnost, gdje je opet plinski roštilj opet pobjednik.

Ekonomično i brzo pripremljen roštilj