Guralice će pomoći djetetu u razvoju

Mnogi roditelji male djece uvijek razmišljaju što im kupiti. Pokloni su najčešće razne igračke koje djeca obožavaju. No, mnogi pokloni su zapravo samo namijenjeni zabavi djeteta. A trebalo bi više pažnje posvetiti funkcionalnosti, odnosno kupovini poklona koji će imati pozitivan utjecaj na vaše dijete. Jedno od takvih poklona su i guralice. Djetetu će one biti vrlo zabavne, a u isto vrijeme će dijete od malih nogu naučiti održavati ravnotežu te će im kasnije biti puno lakše prijeći na prave dječje bicikle.

guralice

Guralice na 3 i više kotača

Za najmanju djecu, u trgovinama se mogu pronaći guralice s 3 ili više kotača. Zbog toliko kotača, ove guralice će biti vrlo stabilne pa je rizik od prevrtanja djeteta sveden na minimum. Radi se o guralicama na koje dijete sjedne te se odguruje nogama. Iako će vam to možda djelovati kao vrlo jednostavno vozilo, djetetu će odlično doći da od malih nogu krene s vožnjom bilo kakve vrste. Ovakve guralice uglavnom izlgledaju vrlo atraktivno i djeca ih naprosto obožavaju. Mnogi modeli izgledaju poput određenih životinja i likova te se mnogi modeli na neki način mogu otvarati i služiti kao kutije za igračke.

Guralice na 2 kotača

Za nešto malo veću djecu, guralice na 2 kotača će biti odličan poklon. Riječ je o guralicama koje izgledaju poput klasičnih dječjih bicikala, uz jednu sitnu razliku, a to je da nemaju pedale. Isto tako, ove guralice nemaju pomoćne kotače jer dijete i nakon što sjedne na njih, nogama dodiruje tlo. Želi li se voziti na ovim guralicama, dijete se mora odgurivati nogama. Mnogi roditelji smatraju da ovakve guralice nemaju neke koristi za razvoj djeteta. No, to je daleko od istine.

Mnoga istraživanja su pokazala da djeca koja su koristila ovakve guralice, kasnije puno brže savladaju vožnju na dječjem biciklu. Razlog je što se djeca na ovaj način nauče održavati ravnotežu. U početku će se vožnja na guralicama svoditi samo na odgurivanje nogama. Ali s vremenom će djeca nesvjesno naučiti održavati ravnotežu te će njihova vožnja biti sve pravilnija, odnosno sve manje će se naginjati na lijevu i desnu stranu i dodirivati nogama tlo. Zato kad kasnije s guralica pređu na dječji bicikl, bit ćete iznenađeni kako će brzo savladati vožnju bez pomoćnih kotača.

Guralice će pomoći djetetu u razvoju