Neki automobili već imaju krovne nosače

Planirate li na krov svog automobila postaviti određene dodatke, kao što su krovne kutije, nosači za bicikle i slično, za to postoji jedan preduvjet, a to su krovni nosači. Bez njih, nije moguće montiranje bilo kakve dodatne opreme na krov automobila. Danas, mnogi automobili novije generacije, već dolaze s krovnim nosačima u osnovnoj izdvedbi. Ako imate stariji automobil koji ih nema, tada vam jedino preostaje njihova kupnja. No, to nije nikakav problem i možete ih pronaći u gotovo svakoj trgovini s opremom za automobile.

krovni-nosaci

Krovni nosači u više različitih kompleta

Krovni nosači u trgovinama se mogu pronaći u više različitih kompleta te morate kupiti odgovarajući komplet, ovisno o krovu vašeg automobila. Uobičajeni komplet nosača koji je primjenjiv na velikom broju automobila sastoji se od tri dijela. Riječ je o podnožju, koji se još naziva i glava nosača te šipci i spojnici. Ovisno o vrsti krova, koriste se razne kategorije krovnih nosača koji se onda mogu i premještati s jednog vozila na drugo. Neki automobili već imaju ugrađene točke za učvršćivanje pa se za njih koristi posebna kategorija, a isto tako postoji i posebna kategorija za one automobile koji već imaju ugrađene uzdužne nosače. Sve u svemu, bez obzira na krov vašeg automobila, odgovarajući krovni nosači se mogu pronaći u specijaliziranoj trgovini. Ako niste sigurni koji komplet vam je potreban, zatražite savjet prodavača.

Kupovina krovnih nosača sa željenom dodatnom opremom

Razlog za kupovinu krovnih nosača je uglavnom zbog toga što planirate na svoj automobil postaviti neku dodatnu opremu. Najčešće je riječ o postavljanju krovne kutije koja može riješiti problem s nedostatkom prostora, nosačima za bicikl za siguran prijevoz bicikala na odredište, nosačima za skije za prijevoz skija i dr. A poneke od tih dodataka je moguće kupiti u kompletu zajedno s krovnim nosačima. Ukoliko se odlučite za tu opciju, tada ćete biti sigurni da će krovni nosači u potpunosti odgovarati i toj dodatnoj opremi za koju ste se odlučili. Osim toga, vrlo je vjerojatno i da ćete na ovaj način uštedjeti. Naime, nerijetko će cijena paketa koji sadrži krovne nosače i dodatnu opremu biti nešto manja nego njihova pojedinačna kupnja.

Najbolji VARTA akumulatori za automobile, motocikle, komercijalna vozila, kamione ili sportska vozila. VARTA akumulator uvijek je najbolje rješenje. Čitajte više …

Neki automobili već imaju krovne nosače