Vrtni roštilj – centralno mjesto dvorišta

Dobra hrana od pamtivijeka ujedinjuje ljude i pomaže im da se vežu na jedan poseban način, a kada se ona priprema u prirodi, odlična zabava i nezaboravan doživljaj su zagarantirani.
Svi će se složiti, nema ništa ljepše od druženja s dragim ljudima, na otvorenom, uz primamljivi miris i okus sočne hrane s roštilja. To možete ostvariti uz pomno odabran vrtni roštilj s kojim ćete razbuditi sva čula dragih vam ljudi s kojima ste odlučili podijeliti čaroliju roštiljanja.
Postavite ga na travnjak, na terasu ili balkon, a on će se pobrinuti za jedinstven doživljaj i vrhunski gurmanski užitak. Bilo da pripremate romantičnu večeru za dvoje ili savršen vikend u krugu obitelji i prijatelja, jedno je sigurno – vrtni roštilj će savršeno odraditi svoj posao, na zadovoljstvo vas i vaših gostiju.

vrtni-rostilj-2

Prednosti vrtnih roštilja

Prednosti koje nudi vrtni roštilj su mnogobrojne. Hrana pripremljena na roštilju slovi kao izuzetno ukusna i privlačna. Izbor namirnica koje možete pripremati na njemu je zaista šarolik – od različitih mesnih proizvoda, ukusnog povrća pa sve do omiljenih komada voća.
Pripremanje hrane na roštilju je idealan način da provedete dan na otvorenom, da udišete svjež i čisiti zrak, da se divite predivnom prirodnom okruženju, a sve to uz nepcu ugodno iskustvo.
Nadalje, i domaćice koje svakodnevno neumorno kuhaju obroke za cijelu obitelj su povremeno zaslužile malo odmora. Uz vrti roštilj vaše partnerice će konačno malo predahnuti od kuhanja i tako zadovoljno i opušteno uživati u hrani i druženju.
Pripremanje hrane na roštilju ne ostavlja za sobom toliko nereda i prljavog posuđa, kao što je slučaj kod kuhanja na štednjacima, u kuhinjskom prostoru, što će cijeloj obitelji ostaviti dovoljno vremena za druženje nakon sočnog obroka.

Kakav roštilj za vrt odabrati?

Želite li impresionirati svoje prijatelje i obitelj tako što ćete im pripremiti ukusnu i nezaboravnu gozbu u predivnom prirodnom ambijentu, pobrinite se da odaberete prigodan vrtni roštilj.

Pri izboru, prije svega vodite računa o tome za kakve prilike vam je roštilj potreban te koliko hrane namjeravate na njemu pripremati.
Ako roštiljate isključivo u posebnim prilikama i u društvu većeg broja ljudi, tada vam je svakako potreban roštilj većih dimenzija. Ako pak volite češće uživati u lagano dimljenim obrocima u krugu uže obitelji, tada možete izabrati i nešto manji roštilj. No, u tom slučaju njegova kvaliteta neka bude na nivou, budući da će često biti u upotrebi.
Obratite pažnju i na visinu nogica – ako ne želite peći u neudobnom, sagnutom položaju, a nemate predviđeno povišeno mjesto za vaš roštilj, tada svakako izaberite model na većim nogicama.

Ne zaboravite uživati u ambijentu i ukusnim delicijama

Vrtni roštilj će obogatiti svaki vrt, dvorište ili terasu, a kulinarske delicije pripremljene na njemu će se pamtiti još dugo.
Dobra volja, omiljene namirnice i prigodan roštilj su sve što vam treba da naizgled običan dan pretvorite u jedinstven doživljaj, u nezaboravnu pustolovinu na otvorenom.

 

Nema ništa bolje nego sjesti na u vrt, na balkon ili terasu. Ali za tako nešto moraš prvo odabrati dobru i adekvatnu vrtnu garnituru. Čitajte više …

Vrtni roštilj – centralno mjesto dvorišta