Krevet na sklapanje – idealno rješenje za manje životne prostore

Prilikom opremanja doma, bilo da je riječ o stanu ili kući, vrlo je bitno komade namještaja i sam raspored namještaja u prostorijama prilagoditi prostoru. Ako je riječ o većoj kvadraturi, gdje su prostorije prostrane te svaka ima svoju namjenu, to ne bi trebao biti veći problem, čak ni za ljude koji se ne razumiju previše u dizajn interijera. Problem nastaje kada sav potrebni namještaj i njegovu namjenu treba smjestiti u stan manje kvadrature ili čak u garsonjeru, gdje jedna prostorija predstavlja čitav životni prostor. Mnogi se tada odlučuju za krevet na sklapanje.krevet-na-sklapanje-01

Bez kompromisa kada je udobnost spavanja u pitanju

Jedna od glavnih uloga doma jest taj da imamo svoj vlastiti prostor u kojem se možemo opustiti i odmoriti. Spavanje je sastavni dio toga te je iznimno bitno veliku pozornost posvetiti odabiru i kupnji kreveta za spavanje. Ako raspolažete s vrlo malenim prostorom ili su vaši sustanari mnogobrojna obitelj, tada je krevet na sklapanje iznimno dobar izbor. On će vam omogućiti da prostor maksimalno iskoristite te ni na koji način ne radite kompromis s udobnošću, ali ni dizajnom interijera svoga doma.

Opcija je mnogo te se krevet na sklapanje može razlikovati po veličini, dizajnu, boji i slično te je lako odabrati neki koji odgovara isključivo vašim potrebama. Ali jedno je sigurno. Krevet na sklapanje ima mnogo dobrih strana i tek pokoji manu.

Dobre strane kreveta na sklapanje

Metode sklapanja takvog kreveta su raznolike. Jedna od verzija je podizanje uza zid gdje se krevet noću koristi za spavanje, a po danu izgleda kao ormar. Mehanizam koji se koristi za spuštanje ili podizanje može biti ručni ili elektronski, ali zbog prilagodbe korištenih materijala i modernog dizajna ne bi trebao biti nikakav napor. Postoji također i verzija gdje se sklapanjem od kreveta napravi kauč ili neki drugi dio namještaja. Teško je nabrojati sve verzije jer je tržište danas prepuno maštovitih rješenja za opremanje stana, a krevet na sklapanje daje dizajnerima posebnu inspiraciju.

Jedina loša strana kreveta na sklapanje moglo bi biti to svakodnevno spremanje i raspremanje posteljine, jastuka i deka, ali vlasnici manjih stanova zapravo i nemaju previše izbora, nego se na to naviknuti.

Krevet na sklapanje – idealno rješenje za manje životne prostore