Načini za povećanje trepavica

Zdravlje svakog čovjeka na planeti je individualna stvar. Koža je naš najveći organ, zadužen za zaštitu našeg tijela od spoljašnjih utjecaja. Pored kože tu su naravno i dlake, koje gotovo u potpunosti prekrivaju naše tijelo. Ipak, pored tog zdravstvenog faktora svi težimo tome da imamo lijepu i urednu kožu.

Ono što nekako najviše dolazi do izražaja kada je žensko lice u pitanju jesu trepavice. Svaka žena teži tome da ima duge i njegovane trepavice koje će prosto zablistati na licu. Ipak, svaka žena se bar jednom zapitala kako povećati trepavice, nezadovoljna dužinom istih.

Kako povećati trepavice

Ova tema je negdje u rangu teme kako smršaviti, vjerovali ili ne. Iako je mnogo lakše dobiti veće trepavice nego izgubiti neželjene kilograme, na ove dvije stvari utječe vjerojatno isti broj različitih faktora. Za početak sve što vežemo za vanjski izgled moramo vezati i za generalno zdravlje osobe.

kako-povecati-trepavice-1

Ako niste zdravi jednostavno ne možete tako izgledati, i to je kraj priče. Naravno, generalno zdravlje je najvažnije u svakom aspektu života, tako da se morate potruditi da unosite velike količine vitamina i minerala, no o tome koji su dobri, kada je u pitanju povećanje trepavica, nešto kasnije.

Nadogradnja trepavica je svakoj ženi sigurno bila prva opcija, no na kraju jednostavno shvatite da nadograđene trepavice jednostavno ne mogu da se mjere, bar po ljepoti, kada su u pitanju prirodne trepavice. Ono što je još jako važno jeste šminka – prije spavanja obavezno skinite šminku s lica.

Vitamini za rast trepavica

Naravno, ovdje mislimo na vitamine direktno iz prirode nikakve lijekove i tablete kojima biste trebali da nadomjestite ono što trebate unijeti prirodno. Za početak, tu je vitamin E, odmah na početku iznimka.

Ovaj vitamin dobiva se iz orašastih plodova, možete ga unositi prehranom, ali se najbolji rezultati pokazuju ako ga pomoću pamučnih tufera direktno nanesete na trepavice. Najbolji način jeste da ga nanesete ujutro prije i navečer poslije šminkanja.

Kako povećati trepavice na potpuno prirodan način, možda se to pitate sada? Otkrićemo vam najbolji trik – nanošenje maslinovog ulja na trepavice prije spavanja i ostavljanja preko noći pokazalo se kao odlična metoda. Niko nije siguran što to maslinovo ulje krije u sebi, ali je prosta činjenica da je odličan za povećanje trepavica.

Načini za povećanje trepavica