Vrtne garniture su vaša mala oaza na otvorenom

Vrtna garnitura pripada u dio namještaja za vanjsku upotrebu koji može trajati godinama ako se pametno kupi.

Kupnja vrtne garniture nije posebno zahtjevna, ali ipak morate imati na umu neke osnovne stvari jer je vrt ono što ljudi prvo vide kad dolaze kod vas, a prvi dojam je bitan.

Najosnovnija stvar na koju morate obratiti pozornost jest udobnost garniture. Iako vam se čini da ne provodite mnogo vremena opuštajući se u svome vrtu, razlog tomu je možda činjenica da ona nije dovoljno udobna.

Investirajte u udobnu i kvalitetnu vrtnu garnituru i nećete požaliti. Nikakav izgled neće zasjeniti jako udobnu garnituru!

Obratite pozornost i na veličinu garniture jer se kupci često zanesu u kupovini pa kupe lijepu malu, ali nefunkcionalnu garnituru.

Prirodni ili umjetni materijali?

Naša preporuka kod biranja materijala garniture jest ta da izaberete neki prirodni materijal, kao što su drvo ili ratana, jer se oni najelegantnije uklope u gotovo sav okoliš. Ti su materijali laki za održavanje i čvršći nego ostali.

Ako se ipak odlučite za kupovinu plastične garniture, nemojte kupiti bijelu već neku u boji. Bijela garnitura brzo izgubi na ljepoti i postane žućkasta zbog utjecaja sunca i drugih vremenskih prilika.

Idealno vrijeme za kupnju vrtne garniture je u sezoni jesen/zima jer su tada cijene jako snižene, a kvaliteta je još uvijek bez kompromisa.

Najveća prednost plastičnih stolova i stolica je u činjenici da su jako lagani pa su time i jednostavniji i za korištenje.

Ako se odlučite za kupovinu šarmantne drvene vrtne garniture morate zapamtiti  koji materijal se mora kako održavati.

Drvena stolarija zahtijeva određenu brigu i popravke tijekom vremena korištenja. Ako živite u jako vlažnim područjima, drvena garnitura nije najpametnija stvar, ali odluka je svakako na vama.

Osim što svakih par godina treba obnoviti lak na nekoliko mjesta, potrebno je sanirati sva oštećenja prije nego ju pospremimo. Tako će ona zadržati sve svoje pozitivne karakteristike godinama.

Vrtna garnitura od aluminija je isto zgodno rješenje za namještaj za otvoreno područje jer je aluminij dosta otporan na vanjske utjecaje, a ne prlja se lako.

Ratana se pokazala izvrsnim rješenjem jer je također lagana, ali i čvrsta. Najbitnije je ipak da odaberete ono što je vama najdraže jer ipak je to vaša oaza za odmor.

Dekorativne zidne naljepnice za uređenje interijera. Izaberite jedan od naših brojnih motiva. Svaki motiv može biti u 19 različitih boja i nekoliko različitih veličina. Čitajte više …

Želite li savršen travnjak? S kosilicom za travu možete biti sigurni da ćete dobiti odlične rezultate uz manje truda, čak i kad je teren složen i ima strme nagibe. Čitajte više …

Vrtne garniture su vaša mala oaza na otvorenom