Nosači za bicikle dodatak su za putovanja

Transportiranje vašeg bicikla ne mora biti umarajuć proces. Odlučite se za jedan od brojnih vrsta nosača za bicikle kako biste prenijeli svoj bicikl i koristili ga gdje god se nalazite. Ovo je odličan izbor za sve one koji se bave biciklizmom u slobodne vrijeme i žele se odvesti automobilom do udaljenih biciklističkih staza. 

Nosači za bicikle su odlični i za one koji jednostavno žele prenositi svoj bicikl kako bi bili ekološki održivi i bavili se fizičkom aktivnošću i kada nisu doma.

Krovni nosači za prijevoz bicikala

Jedna od opcija za prijevoz vašeg bicikla su krovni nosači za bicikle. Postavljanje ovih nosača je brzo i lagano te je stoga ovaj proizvod savršen izbor za one koji se nikada nisu susreli s nosačima za bicikl. Ono što je najvažnije jest da je vaš krovni nosač:

  • čvrst 
  • kvalitetan
  • i da može podnijeti velik teret

Pritisak bicikla mora se rasporediti na cijeli nosač kako bi bio najučinkovitiji. Ono što je odlično jest da u današnje vrijeme postoji mnogo varijanti nosača za bicikle te da možete pronaći onaj koji je izgledom, ali i funkcijom savršen za vaš automobil. 

Nosači s kukom

Za one koji ne žele pridodati visini svoga automobila (nakon postavljanja bicikla na krovne nosače vaš će automobil biti znatno viši) preporučujemo nosače koji se stavljaju na stražnji dio auta. Ne samo da su estetski ljepši, ovi nosači omogućuju lake stavljanje i skidanje bicikla s vašeg auta. 

Nosači s kukom za bicikle
Nosači s kukom za bicikle omogućuju lake stavljanje i skidanje bicikla s vašeg auta

Ako odaberete jedan od većih modela moći ćete prenositi čak četiri bicikla odjednom. Naime, ovi nosači postavljaju se na kuku za vuču te je važno znati da je nećete moći koristiti ako postavite ovakve nosače. 

Važno je napomenuti da je, pošto se nosači nalaze na stražnjem dijelu auta, smanjena vidljivost svjetala i registracijske pločice. Također, potrebno se naučiti na manju vidljivost kroz stražnji prozor auta. Naravno, ovo vrijedi samo kada ste postavili bicikle na svoje nosače. 

Nosači za bicikle na prtljažniku

Ovi nosači savršen su izbor za one koji nemaju konstrukcije za kvačenje ni kuku za vuču. Ovi modeli posebno su sigurni jer posjeduju sustave koji izoliraju bicikle od udaraca i sprječavaju ljuljanje. Ono što je važno spomenuti jest da nosači na prtljažniku ne pristaju svakom modelu automobila te je potrebno pronaći onaj nosač koji u potpunosti odgovara vašem autu.

Video: Primjer nosača za bicikle na prtljažniku

Također, spomenuti nosači za bicikle prekrivaju stražnji dio auta te biste možda trebali razmisliti da li je bolja varijanta uzeti povišen nosač na prtljažniku kako bi se lakše vidjela stražnja svijetla i registracijske pločice.

Nosači za bicikle dodatak su za putovanja